Pasi J. Matilainen "Älä anna periksi pahalle, vaan käy yhä rohkeammin sitä vastaan." --Vergilius

Phil Jones valehtelee ja Usari toimii äänitorvena

Laitoin Uuden Suomen toimitukselle äsken oheisen sähköpostin. Toistan sen tähän, koska en jaksa kirjoittaa samaa asiaa uudelleen blogikirjoitukseksi.
Hei,

Artikkelissanne "Skeptikkojen uhkailema professori: Ilmastonmuutos ei ole keksittyä" (jonka yhteydestä on näemmä unohtunut toimittajan nimi) kirjoitatte CRU:n johtajan Phil Jonesin sanoneen Guardianin haastattelussa, että "Me emme ole poistaneet mitään viestejä tai dataa." (alkuperäinen "We’ve not deleted any emails or data here at CRU.")

Oletteko sattuneet huomaamaan, että 3. joulukuuta 2008 lähettämässään sähköpostissa Phil Jones nimenomaan kertoo, että "About 2 months ago I deleted loads of emails, so have very little – if anything at all."

Tässä yhteydessä haluaisin myös viitata Julkisen sanan neuvoston antamiin Journalistin ohjeisiin ja erityisesti seuraaviin kohtiin:
8. Journalistin on pyrittävä totuudenmukaiseen tiedonvälitykseen.

10. Tiedot on tarkistettava mahdollisimman hyvin – myös silloin kun ne on aikaisemmin julkaistu.

12. Tietolähteisiin on suhtauduttava kriittisesti. Erityisen tärkeää se on kiistanalaisissa asioissa, koska tietolähteellä voi olla hyötymis- tai vahingoittamistarkoitus.

13. Uutisen voi julkaista rajallistenkin tietojen perusteella. Raportointia asioista ja tapahtumista on syytä täydentää, kun uutta tietoa on saatavissa. Uutistapahtumia on pyrittävä seuraamaan loppuun saakka.

20. Olennainen virhe on viipymättä korjattava.
Ystävällisin terveisin,

Pasi Matilainen
Puheenjohtaja, Ilmastofoorumi ry
Sitten asiasta kolmanteen. Muistakaahan pk-seutulaiset, että huomenna torstaina on taas Liberaalimafian tapaaminen klo 18:05 OlutRavintola Kaislassa (ks. Facebook-event). Jani, milloinkas me täällä Jyväskylässä pidetään seuraava tapaaminen, muistaakseni pallo oli sulla? :)

Lisäys: Toki olisin voinut mainita Usarille myös siitä, että vuodetuissa sähköposteissa Phil Jones pyytää kollegoitaan poistamaan sähköposteja, jotka liittyvät erääseen Freedom of Information Act -vaatimukseen (Mike, Can you delete any emails you may have had with Keith re AR4? Keith will do likewise. Can you also email Gene and get him to do the same? We will be getting Caspar to do likewise.), tai siitä, että Phil Jones kertoo mieluummin tuhoavansa datan kuin antavansa sen kenellekään nähtäväksi (The two MMs have been after the CRU station data for years. If they ever hear there is a Freedom of Information Act now in the UK, I think I'll delete the file rather than send to anyone.) ja että kun Jonesin olisi lopulta pitänyt luovuttaa alkuperäinen data, se olikin yllättäen kadonnut lopullisesti. Mutta kirjoitin nopeasti enkä muistanut. No, lukekoot täältä.

Lisäys #2: Usarin artikkeli on nyt hieman päivittynyt, joskin laimennus oli varmaankin pakko sitten laittaa: "Jonesin väitteen asettaa outoon valoon se, että hakkerin julkaisemissa, Jonesin lähettämiksi väitetyissä sähköpostiviesteissä hän sanoo sekä itse poistaneensa viestejä että kehottaa kollegaansa poistamaan tiettyjä viestejä. Sähköpostien aitoutta ei ole kuitenkaan voitu näyttää toteen." Jones toki on myöntänyt sähköpostit aidoiksi, kuten myös moni muu asianomainen, eikä kukaan ole kiistänyt yhdenkään viestin aitoutta, joten tuo Usarin laimennus näyttää vähän hassulta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (24 kommenttia)

Väinö (nimimerkki)

Uusi Suomi tuo vain eri näkökantoja esille asian tiimoilta.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Pasi J. Matilainen on oikealla asialla. On kuitenkin niin, että suomalaisen journalismin direktiivin asettavat STT-Helsingin Sanomat ja eduskunnan hallintoneuvoston Yleisradio.

Toisin sanoen mielemme saastutetaan ja tärvellään aivan erkkolais-fennomaanis-sosialidemokraattisessa konsensuksessa aivan kuin Suomi kävisi puolustustaistelua, jossa myös tilapäinen valehteleminen on taistelulaji.

Yrittäkää oikaista yksikin STT:n virheellinen uutinen joka on jo mennyt maakuntalehtien verkkosivuille!

Paavo Haavikon sanoin:"Suomi ei voi oppia virheistään, koska se ei tee virheitä!"

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

"me" ja "minä" tarkoittavat eri asioita. Kyllä oikea media tarttuu asioihin, jos pihvi löytyy. Nyt mellastavat kaikenkarvaiset harrastelijat höpsöine kirjeineen.

subzero (nimimerkki)

Mitä ihmettä? CRU:n johtaja kertoo poistaneensa kasoittain sähköposteja, ja sitten väittää ettei CRU:lla ole poistettu sähköposteja. Täytyy olla itsepetoksen mestari, jos kieltäytyy näkemästä ristiriitaa.

En tiedä onko Suomessa "oikeata mediaa", mutta esim. Googlen uutishaun etusivulla tapaus on ollut kirjoitetumpien aiheiden joukossa monta päivää.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

On todettava, että olen ollut erittäin pettynyt suomalaiseen mediaan tämän asian suhteen. On kuitenkin kyse hyvin merkittävästä tiedosta, jonka pohjalle ollaan menossa tekemään miljardeja kustantavia sopimuksia, joiden maksumiehinä ovat meidän lapsemme.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

"Jani, milloinkas me täällä Jyväskylässä pidetään seuraava tapaaminen, muistaakseni pallo oli sulla? :)"

Juu, pahoitteluni, mutta olen ollut tosi kiireinen viime aikoina. Ajattelin ehdottaa jotakin perjantaita tai lauantaita ennen joulua, mutta olen nytkin reissussa koko tämän viikon, ja seuraavana viikonloppuna on taas pakollista menoa. Tarkemmin ajatellen tuo supistaa mahdolliset päivämäärät joulukuun 11. ja 12. päiviin. Tai tietysti tapaaminen jonakin torstaina (3.12. tai 10.12.) lyhyemmän kaavan mukaan on myös mahdollinen. Pitikös muuten teille laskettu meno paikkansa? Entä pääsetkö itse mukaan tuohon tapaamiseen mukaan joinakin ehdottamistani ajankohdista?

Käyttäjän jackandolini kuva
Jarkko Andolini

Pistän linkin tähän blogiin muutamalle ilmastonmuutosuskovaiselle tutulleni. Kiitokset Pasi muutenkin ensiarvoisen nopeasta ja kattavasta toiminnasta tämän aiheen tiimoilta. Jatka samaan malliin, sillä en varmasti liioittele että edustat nyt koko suomalaista elämäntapaa ja sen jatkumista noille hippijästipäille.

Leone (nimimerkki)

Nyt näemme Suomen journalistisen tason, mikä on surkea. Kuvaavaa on, että joku Vanhasen ja Halosen lautaskiista on otsikoissa muttei tämä. Koittakaapa ryhdistäytyä!

ROOSTER (nimimerkki)

"kun Jonesin olisi lopulta pitänyt luovuttaa alkuperäinen data, se olikin yllättäen kadonnut lopullisesti."

Asialla on varmaan ollut Brutus-koira, joka on tuhonnut jo ainakin Maj Karman ja Kotiteollisuuden raakadataa. :)

Gagarin (nimimerkki)

#4: "Mitä ihmettä? CRU:n johtaja kertoo poistaneensa kasoittain sähköposteja, ja sitten väittää ettei CRU:lla ole poistettu sähköposteja."

Tulee mieleen "en ole pyytänyt enkä saanut" ; "puhun niin totta kuin osaan".

Vakavammin puhuen olen sitä mieltä, että olkoonpa totuus ilmastonmuutoksessa niin tai näin, niin Suomen kannattaisi sanoutua irti kyseisistä kinkereistä samoin kuin muidenkin merkityksettömien pienten periferiamaiden. Suomalaisilta puuttuu perspektiivi tällaisissa yhteyksissä. Voisin mainita Kiinastakin lukuisia kaupunkeja, joissa kussakin asuu enemmän ihmisiä kuin koko Suomessa ja joista juuri kukaan suomalainen kadunmies ei ole kuullut koskaan. Suomessa asuu noin 0.8 promillea maapallon väestöstä. Intian väkiluku on viimeisten parinkymmenen vuoden aikana kasvanut joka kolmas kuukausi Suomen väkiluvun verran. Vaikka koko Suomen kansa pyyhkäistäisiin pois kartalta, ei maapallon "liikakansoittunut" ihmismäärä pienentyisi edes tuhannesosalla. Mitä tulee muutoin ihmisen kontribuutioomahdollisuuksiin maapallon ekosysteemiin, niin perspektiivin saamiseksi voi vielä mainita, että kaikki maailman ihmiset mahtuisivat telttailemaan Laatokan jäälle. Miettikää tätä ja keskikokoista karttapalloa!

Silurus (nimimerkki)

#10: Yhdenkin ainoan yksilön kontribuutio voi olla todella suuri. Esimerkkinä vaikka henkilö, joka sytyttää tuleen lähi-idän öljykentät. Tai sitten voisi olla henkilö, joka keksii keinon hallita säätä tai ilmastoa. Ensimmäinen on tyyppiesimerkki hallitusten toiminnasta ja jälkimmäinen on mahdollista, kun yksilöillä on rajoittamaton vapaus käyttää järkeään.

Käyttäjän harmaasusi kuva
Harmaasusi ™

Kommendaattori № 7.

ZiZZOZ saata... Jarkko "Jack" Andolini, Mulkqvisti!

Peruutappa nyt kiltisti kirjottamasi ja mene nurkkaan.
Me wanhat hipit emmä ole jästipäitä. Prkl.

Älä ala Mooses Lippiseksi - lewätköön vaan Reettansa
kera orsillaan.

Ultima Thulessa, 25.11.2009 Harmaasusi

Wanhahippi (nimimerkki)

#7

Minä en ole tarpeeksi nuori tietääkseni kaiken. - Jean Rostand

Hips Don't Lie -Shakira
Hipit ei valehtele :)

Käyttäjän jackandolini kuva
Jarkko Andolini

#12 ja #13 Pahoitteluni huonosta ilmaisusta. Hipeillä tarkoitan nykyisiä ekohippejä (ekonatseja). Hippiaatteessahan oli joskus jopa jotakin järkeä, toisin kuin nykyisessä viherfasismissa. :-)

Peace! :-D

Pera (nimimerkki)

EU haluaa päästöt 20-30%:a alemmas, kun USA viisaana tyytyy 2-3%:n. Venäjä luultavasti, - merkkiseeen, kuten Kiina, Intia ja Afrikka.

"Yhdysvallat lupaa leikata kasvihuonekaasupäästöjään 3–4 prosentilla vuoden 1990 tasosta seuraavan kymmenen vuoden aikana. EU on luvannut vähentää päästöjään 20–30 prosentilla samana aikana."

Hyvä EU, näin noustaan lamasta. Lisäksi on arvioittu, että ilmastonmuutoksen torjuminen maksaa lisäinvestointeja(= veroja, velkaa, köyhtymistä) 7000 miljardia vuoteen 2030 mennessä edellyttäen "oletetun" lämpenemisen rajaamisen +2 c.

Onko järkeä vai ei?

Nihilisti (nimimerkki)

Sain jopa ystäväni myöntämään vähän aikaa sitten (hän teki erittäin hyvän diplomityön aiheesta), että se on poliittinen päätös eikä varsinaisesti edes hyödytä "muutosta". Kansalle on kerrottu sen hyödyttävän radikaalista mutta oikeastaan ei, syitä on moni, mutta yksi on että yritetään energia riippuvuutta, halutaan tukea uutta alaa (veronmaksajien rahoilla) ja yksi on OMASTA mielestäni luoda moderni "uskonto" jonka taakse voimme kaikki yhtyä.
Nyt on tarkoita mitään salaliittoteoriaa vaan ihan selkeästi nähtävää ilmiötä. Totuushan on se, että tässä vouhotuksessa on hukattu hirveitä määriä rahaa, tehty tahattomasti hallaa ympäristölle (muovikassit olivat muka pahasta?) ja muutenkin juostu suohon ajattelematta miten päästään ylös.

Napalteri (nimimerkki)

”Yhdysvallat lupaa leikata kasvihuonekaasupäästöjään 3–4 prosentilla vuoden 1990 tasosta seuraavan kymmenen vuoden aikana. EU on luvannut vähentää päästöjään 20–30 prosentilla samana aikana.”

Mahtavaa, tulemme pääsemään eroon EU:sta sen romahtaessa!

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Viestiä #0 tuskin moni luki, joten valheellinen valheeksi väittäminenkin jäi sitten heiltä huomaamatta. Tässä asia korostettuna:

"Artikkelissanne ”Skeptikkojen uhkailema professori: Ilmastonmuutos ei ole keksittyä” (jonka yhteydestä on näemmä unohtunut toimittajan nimi) kirjoitatte CRU:n johtajan Phil Jonesin sanoneen Guardianin haastattelussa, että ”****** Me *******emme ole poistaneet mitään viestejä tai dataa.” (alkuperäinen ”We’ve not deleted any emails or data here at CRU.”)

Oletteko sattuneet huomaamaan, että 3. joulukuuta 2008 lähettämässään sähköpostissa Phil Jones nimenomaan kertoo, että ”About 2 months ago ****** I ********deleted loads of emails, so have very little – if anything at all.”

Me/I - E
eri henkilöt, eri emailit? Missä se valehtelu piilee?

Käyttäjän pasi kuva
Pasi Matilainen

Jos Lauri Gröhn (#3, #18) pystyy todistamaan, että "minä" ei kuulu joukkoon "me", niin varmaan vähintäänkin kirjallisuuden Nobelia on luvassa. Menee nimittäin lähes koko ihmiskunnan kirjallinen ja verbaalinen viestintä uusiksi. Onnea Laurille yritykseen!

Gagarin (nimimerkki)

#19: "”...minä” ei kuulu joukkoon ”me”,..."

Joukkoon toki kuuluu, mutta onhan se periaatteessa mahdollista, että Phil käyttää "me" sanaa vain sellaisessa tapauksessa, jossa toimintaan ovat aktiivisesti osallistuneet kaikki kyseiseen joukkoon lukeutuvat yksilöt. Jos hän itse on ollut ainoa siinä joukossa, joka muiden tieten on delete nappia painanut, niin hän voi hyvällä omallatunnolla sanoa, että "we did not do it".

hilarious (nimimerkki)

Mikä IPCC oikeastaan on?

Kun nyt Climategate:in jälkeen taas kuinka monennen kerran epäiltiin, onko IPCC:n toimissa jotain vilunkia, minulle jäi takaraivoon pyörimään Ilmatieteen laitoksen pääjohtajan, Petteri Taalaksen lause "Jos ihmiset tuntisivat IPCC:n yhtä hyvin, kuin sen parissa työskentelevät asiantuntijat, tällaista ei epäiltäisi".

Näin ylimielinen kommentti nostaa ainakin minulta niskakarvat oitis pystyyn. Siispä esitän oman kommenttini.

IPCC (Hallitustenvälinen ilmastopaneeli) on YK:n alaisuudessa toimiva poliittinen elin. Sillä on puheenjohtaja, kolme varapuheenjohtajaa ja 12 hengen sihteeristö, minkä lisäksi sillä on 26 hengen henkilökunta ja 4 työryhmää, joissa on yhteensä 48 henkeä. Yhteensä siis 90 henkeä, joista 40 muodostaa IPCC.n kanslian.

Se ei tee omaa tutkimusta, vaan selvittää ja arvioi tutkimusta ihmisen aiheuttamista ilmastovaikutuksista. Siis nimenomaan ihmisen, toisin sanoen muut vaikutukset on lähtökohtaisesti rajattu sen toiminnan ulkopuolelle. Ei ole mikään ihme, että muut ilmastoon vaikuttavat tekijät ovat jääneet lapsipuolen asemaan.

Arvioijina ei suinkaan toimi vain tiedemiehiä, vaan hyvin kirjava joukko eri alojen ihmisiä. Muutamat toimittajat tekevät yksittäisistä raporteista yhteenvedon pääraportteihin. Päätoimittajat tekevät sitten yhteenvedon pääraporteista mediaa ja poliitikkoja varten.

Ihmettelinkin, miksi IPCC:n teksti on paikoitellen propagandistista, indoktrinoivaa ja suorastaan harhaanjohtavaa.

IPCC:n työhön on vaikuttanut varsin harvalukuinen tiedemiesryhmä. Nämä tiedemiehet ovat olleet pääasiassa yhdysvaltalaisia ja englantilaisia. Työtä on johtanut tohtori John T. Houghton, jonka tieteellinen työryhmä perusti vuonna 1990 Met Officen Hadleyn ilmastontutkimuskeskuksen. Keskus on ollut avainroolissa valittaessa IPCC:n avustajia aina tähän päivään asti. Se hallinnoi yhdessä East Anglian yliopiston ilmastontutkimuslaitoksen (CRU) kanssa yhtä maailman neljästä globaalista lämpötilamittausaineistoa, HadCrut:ia. Laitoksen (CRU) johtaja, Professori Philip Jones, on nyt joutunut astumaan toistaiseksi syrjään virastaan väärinkäytöstutkimusten vuoksi.

On syytä mainita, että yhden laitoksen (GIStemp) johdossa ovat tunnetusti sitoumukselliset Tohtori James Hansen, jolla on jo ennestään rikollinen tausta, ja muuten käsikassarana tunnettu Tohtori Gavin Schmidt.

Viimeaikaisten tapahtumien takia luottamukseni IPCC:hen ja sen ilmastonmuutostulkintoihin on romahtanut. Mielestäni laitoksen toiminta pitää tutkia perusteellisesti.

Tässä nyt vähän alkua. Nostaakohan tämä kenenkään niskakarvat pystyyn?

Ilkka Mononen (nimimerkki)

Jäitä hattuun, kerron näkökulmani:
Syytät usaria siitä että siellä julkaistaan erillaisia mielipiteitä.
Samalla arvostelet tiedoitusmafiaa suomessa alarmistien suosimisesta.
Kovin ristiriitaista.
Minusta US toimii juuri oikein, eli julkaisee mielipiteitä puolesta ja vastaan.
Eli vastuu jää kuulijalle.
Noista CRU, IPCC ja "Penn state university" tutkimuksessa on parasta
että esim CRU tutkii iseään (hakee hakee. vain ei soisi löytävänsä).
Kyllä tästä hupia seuraa.
Pointti kuitenkin, jos US ei julkaisisi meistä eriäviä mielipiteitä, kukaan
ei lukisi sitä.
Sinäkin osallistut, mikä on tärkeintä.

Kiitos Herlin ja Korhola!

Sähköteurastaja

Toimituksen poiminnat