Pasi J. Matilainen "Älä anna periksi pahalle, vaan käy yhä rohkeammin sitä vastaan." --Vergilius

Mitä muita lakeja kumoaisit?

Sipilän hallitus aloitti normien purkamisen ansiokkaasti esittämällä kauppojen aukioloa säätelevän lain kippaamista kokonaan. OIKEIN. Muitakin lakeja voisi kumota samalla tavoin.

Mitkä ovat omia suosikkejasi? Tein aiheesta kyselyn, johon keräsin eräitä sopivia kandidaatteja, autoverosta arvonlisäveroon ja niin edelleen.

Vastaa kyselyyn täällä: http://goo.gl/forms/QtHLBFyOAg (huom. uusittu kysely, nyt voi valita useita vaihtoehtoja)

Annetut vastaukset löytyvät täältä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Eli verot pois? Itse asiassa epäilen, että yhteiskunnallisesti hyödyllisempää olisi poistaa mm yrittäjiltä turhia esteitä yrittämiselle sekä turhaa työtä byrokratian tyydyttämiseen. Ja luultavasti parempi tapa olisi muokata lakeja uusiksi, ei poistaa niitä.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Yrittäjiä varmaan hyödyttäisi paljo se jos palkkoja ei tarvitsisi maksaa ja ettei työturvallisuudesta tarvitsisi välittää. Nämä eivät ole kuiten suotavia ehdotuksia ja suututtaisi muutenkin YKn ja länsimaisen median. Lisäksi on huomioitava ettei alv verotuksen nosto tai sosiaaliturvan lasku ole tämänhetkisessä tilanteessa suotavaa.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

0miten olisi suomen jakamattomuus? Peruslakiin kun on kirjatru ettei suomesta voi lohkoa uusia valtioita mikä mm estää ahvenanmaan myymisen ja saamelaisten itsenäistymisen.
Sallisisin myös hyönteisruuan valmistamisen ja myymisen eli siitä piupaut eviralle.

Pauli Leinonen

-Kiinteistöverolaki on väärin varsinkin mökin mummoja (ukithan kuolevat jo säällisessä iässä) kohtaan. Se k-vero pois kaikilta.

-Ajoneuvoverot (nuo jatkuvat kohoavat vuosittaiset) pois. Nuita veroja voi olla polttoaineen hinnassa, muu on hienostelua ja siksi turhuutta ja aiheuttaa turhaa loiskiehuntaa hallinnossa.

-Tuontiveroilla voidaan kattaa ko menetykset verosaannossa. Samalla saadaan toimeliaisuutta talouteen kotimaassa.

-Laki, tai kaikki lait, jotka sitovat meidät EU-liittoon, ja omat oravannahkat käyttöön.

Käyttäjän pasi kuva
Pasi Matilainen

Hups, meni mönkään tuo kysely. Piti pystyä valitsemaan useita vaihtoehtoja. Teen uuden.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Rakennuskaaren 12 luku. Markan korvaus yhdestä siasta on aivan liian vähän.

http://finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1734/17340002000

"12 luku

Miten sikoja saa terhometsään laskea

1 §

Jos useammilla on yhteinen terhometsä, niin sopikoot keskenänsä oikealla ajalla, kuinka monta sikaa siinä voipi elättää, ja laskekoon sitten kunkin sinne sikoja metsäosansa mukaan. Jos joku heistä laskee sinne useampia, olkoon toisilla valta ottaa ne kiinni, ja hän vetäköön sakkoa markan joka sialta ja korvatkoon vahingon. Jos hänellä itsellänsä ei ole niin monta sikaa, kuin hän osallensa saisi elättää, olkoon hänellä valta vuokrasta laskea sinne muiden sikoja. Jos hän ei sitä tee, käyttäkööt toiset vapaasti hänen osansa."

Toimituksen poiminnat