Pasi J. Matilainen "Älä anna periksi pahalle, vaan käy yhä rohkeammin sitä vastaan." --Vergilius

Tietoja

Tietoja

Poliittinen blogaaja

  • Verkkolehti Uuden Suomen blogipalvelussa sijaitseva blogini on usein palvelun luetuimpien joukossa. Vuonna 2009 blogissa vieraili lähes viisitoista tuhatta erillistä kävijää, jotka tekivät lähes kuusikymmentä tuhatta käyntiä ja sata tuhatta sivulatausta. Vuonna 2010 lähes samat luvut saavutettiin jo vuoden ensimmäisellä puoliskolla.

Ilmastoskeptikko

  • Olen kansalaisjärjestö Ilmastofoorumi ry:n perustaja ja puheenjohtaja. Erityisesti minua huolettavat ilmastopolitiikan kielteiset vaikutukset ihmisten ja ympäristön hyvinvointiin. Kustannukset ovat kovat, vaikka hyödyt jäävät vähäisiksi.

Voluntaristi

  • Valtiollinen päätöksenteko edustaa viime kädessä puhdasta väkivaltaa eli sosiaalisia ongelmia (tai sellaisina koettuja asioita) pyritään ratkaisemaan pakottamalla ihmiset käyttäytymään toivotulla tavalla. Väkivalta ei kuitenkaan koskaan voi tuottaa haluttua lopputulosta, vaan synnyttää häiriöitä ihmisten kanssakäymiseen sekä enemmän tai vähemmän väkivaltaisia vastakaikuja. Vastustan aloitteellista väkivaltaa kaikissa muodoissaan.
  • Valtion pakkovalta on aina väkivaltaa tai käytännössä useimmiten sen uhkaa, sillä jos joku ei "yhteisiin" sääntöihin alistu, hänelle langetetaan tästä sanktioita: sakkoja tai vankeutta. Jos hän ei maksa sakkoja, seuraa vankeutta. Jos hän ei suostu vankeuteen tai pakenee, hänet viedään väkivalloin vankeuteen. Jos hän puolustautuu kyseistä väkivaltaa vastaan tai jatkaa pakenemistaan, häntä kohtaan käytetty väkivalta kasvaa asteittain, jopa lopullisiin mittoihin saakka.
  • Voluntarismi poliittisena ja taloudellisena aatteena tarkoittaa vapaaehtoisen kanssakäymisen suosimista ja pakottamisen sekä väkivallan torjumista.
  • "Talouden 'yksityinen sektori' on itse asiassa vapaaehtoisuuden sektori ja 'julkinen sektori' on vastaavasti pakottamisen sektori." --Henry Hazlitt

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

Toimituksen poiminnat