Pasi J. Matilainen "Älä anna periksi pahalle, vaan käy yhä rohkeammin sitä vastaan." --Vergilius

Riita poikki ja pinoon

Euroopan kriisimaiden tukeminen on kovasti tapetilla ja sen voisi sanoa jopa jakavan kansaa tai ainakin kansaa ja eliittiä hännystelijöineen. Kiistaan on kuitenkin olemassa äärimmäisen yksinkertainen ratkaisu, jonka voisi kuvitella tyydyttävän kaikkia.

Tehtäisiinkö siis niin, että ne suomalaiset, jotka haluavat antaa tukea, lainaa ja/tai lainatakauksia kriisimaille, myös saavat niin tehdä, ja ne suomalaiset, jotka eivät halua, saavat vastaavasti jättää sen tekemättä? Samoin jos jotkut suomalaisista haluavat osallistua tukemiseen, lainaamiseen tai takaamiseen, mutta vain vakuuksia vastaan, niin suotakoon myös heille se mahdollisuus.

Tämä olisi reilua ja tasapuolista, eikö vain? Samalla riita asiasta ratkeaisi kuin itsestään! On toki huomattava myös se, että moni muukin kiistakysymys olisi helppo ratkaista täysin samalla tavalla. Ne, jotka haluavat tehdä, tehkööt, ja ne jotka eivät halua, jättäkööt tekemättä. Kerrassaan käsittämättömän yksinkertaista!

Valitettavasti niin tässä kuin monessa muussakin asiassa, esittämäni ratkaisuehdotus tyydyttää useimmiten lähinnä vain niitä, jotka eivät halua ehdotettuun hullutukseen ryhtyä. Tukijoita tai tekijöitä ajatus ei miellytä lainkaan, sillä heille olennainen osa esitystä on se, että kaikki muutkin osallistuvat heidän mielitekonsa kustannuksien kattamiseen, mieluiten vieläpä leijonanosalla. Heistä juuri se on reilua ja tasapuolista.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän harmaasusi kuva
Harmaasusi ™

Ei noihin kukaan lähde niin kauan kun
suitsissa on tämä Portugal Party.

Ne istuu heimon persiellä tuleen,
itse siitä kipua tuntematta lain.

zenistinen kotiäiti, Harmaasusi™

Käyttäjän JormaVesa kuva
Jorma Vesa

Nyt menee vähän asian vierestä, mutta menköön. Eli entä jos NATO ottaisi henkilöjäseniä? Ne suomalaiset, jotka haluaisivat liittyä tuohon järjestöön saisivat sen tehdä ja maksaa jäsenmaksunsa ja muut jäisivät rannalle ruikuttamaan.

Käyttäjän pasi kuva
Pasi Matilainen

No, kyllä mielellään, mutta NATOhan on valtioiden välinen järjestö. Mikään ei kuitenkaan estäisi kansainvälistä (tai paikallisia) suojeluyritystä tarjoamasta aseellisia turvallisuuspalveluita yksittäisille ihmisille - ei henkilöjäsenille vaan asiakkaille - jos valtiot eivät sitä estäisi.

Jukka-Pekka Vasara

Juuri näin. Suomalaisten mielestä on reilua kun toiset maksavat.

Toimituksen poiminnat